• 61166, м. Харків, пр. Науки, 14, корпус «І»
  • (057) 702-13-78
  • (057) 702-18-91
  • d_mst@nure.ua

Новини

УЧАСТЬ У II МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СПІВПРАЦЯ ЛЬВІВ – СКОЛЕ – БИДГОЩ «НАУКА – САМОВРЯДУВАННЯ – БІЗНЕС» м. СКОЛЕ, ЛЬВІВСЬКА ОБЛ. (2)

У рамках співпраці кафедри медіасистем та технологій з польським університетом економіки (WSG, м. Бидгощ, Польща) 5-7 червня, відбулася міжнародна конференція «Європейська співпраця: Львів – Сколе – Бидгощ. Наука – самоврядування – бізнес». Основна мета конференції-налагодження співпраці представників науки, самоврядування і бізнесу двох країн у справі розвитку туризму у Сколівському районі Львівської області. У цьому заході прийняли участь завідувач кафедри МСТ, проф. Ткаченко Володимир Пилипович, доцент кафедри Дейнеко Жанна Валентинівна, старший викладач Бокарєва Юлія Сергіївна та студенти другого, третього та четвертого курсів спеціальності «Видавництво та поліграфія».Десять студентів підготували доповіді на конференцію, демонстрували результати своїх розробок щодо інформаційної підтримки розвитку туризму на Сколівщині засобами мультимедіа, WEB та графічного дизайну.

Міжнародна конференція у Сколі є важливим форумом для зустрічей представників науки, підприємців і представників органів місцевого самоврядування, пов’язаних з тематикою розвитку співпраці в регіоні Центральної та Східної Європи. Наша кафедра стала одним з активних учасників та співорганізатором цього заходу.

За ініціативи польської сторони уже багато зроблено і в культурній, і в соціальній, і в економічній сферах. Однак, для нашої кафедри участь у цьому проекті, це не лише промоція та розвиток Сколівщини та її пам’яток, але й поглиблення міжнародної співпраці між нашим та польським університетом.

Конференція розпочала свою роботу 5 червня у м. Львів.Вітальними словами конференцію відкрили: Президент Університету Економіки WSG (м. Бидгощ, Польща), почесний консул України в Бидгощі доц. Кшиштоф Сікора, радник з гуманітарних питань Сколівської районної ради Олексій Тренич та представник ХНУРЕ, декан нашого факультету, професор Андрій Єрохін, який, за дорученням ректора Валерія Семенця, побажав присутнім плідної роботи на конференції та конструктивних дискусій.

Другий день проходив у місті Сколе Львівської області в приміщені Районного народного дому (РНД) «Бескид», де наші студенти продемонстрували свої роботи та представили доповіді перед головою Сколівської райради Миколою Романишиним, головою Славської громади Володимиром Бега, радником з гуманітарних питань Сколівської районної ради Олексієм Треничем і представниками громадськості та туристичного бізнесу Сколівського району. Конференція мала пленарно-панельний характер з особливим акцентом на можливості створення контактів у трикутнику наука-бізнес-самоврядування.

У рамках тематичної панелі «Розробка та впровадження інформаційних технологій в туристичному бізнесі», координатором якої був Володимир  Ткаченко, відбулося підписання договору про співпрацю між ХНУРЕ та Сколівським районом Львівської області.

Три дні плідної роботи були наповнені обговоренням проектів, запропонованих як студентами і викладачами ХНУРЕ та WSG так і представниками громадськості міста Сколе, а також знайомством з пам’ятками Сколівщини, цікавими екскурсіями та туристичними маршрутами – замок баронов Гредлів, Мертве озеро, історико-культурний заповідник Тустань, туристичний готельний комплекс «Вежа медвежа», Кам’янецький водоспад.

Заслухавши та обговоривши доповіді, учасники конференції визнали важливість популяризації туристичних можливостей Сколівського району з метою зростання інвестиційної привабливості території району, збільшення туристичних потоків та розширення географії подорожі мандрівників.

 

Студентам

Для студентів постійно проводяться різні заходи, які націлені на те, щоб розвивати студентів всебічно. Серед них турніри "Що? Де? Коли?", Проведення виставок, організація творчих ... Детальніше >>

Абітурієнтам

Шановні абітурієнти! Ми раді вітати Вас на сайті кафедри медіасистем і технологій Харківського національного університету радіоелектроніки! Вибір майбутньої професії і навчального закладу, де Ви зможете ... Детальніше >>

Партнери

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича,
Національний університет "Львівська політехніка",
Українська академія друкарства,
Національний технічний університет ... Детальніше >>